Blogs Home » Life » Evenimente » Amalia Goleanu Blog

Amalia Goleanu Blog

A blog about art, makeup, beauty, psychology, fashion, photography & life!

Articole Blog

01. Nude makeup - Jul 11, 2019 7:29:00 PM
These year is not my best year and I do not feel very good or happy... in fact recently I had to rethink all my life and I'm still adjusting.

I am good and I'm not good... it's a quite interesting feeling, but I don't like it at all. I must admit that it's very true that you must be careful what you wish cuz it might come true...

To sum up, I fell like I am another person. I can't say how... I can't say nothing in fact... is a very strange feeling and I'm just trying to cope with it.

Till my life's figures it out what she wants for me... I'm just waiting, and acting strange and all sort of things.

A fact is certain! I just can't stand anymore bright colors and cute, colorful nail polish and make up... It's like to much color hurts me. I am strange, I've told you!

I even don't have the energy to go shopping... but, some cute nude products from Essence caught my eyes.


The lip stick, lip gloss and the nail polish are all in a very cute nude color and I do like them all. I think that now I like those things cuz I don't want to be noticed.

I still want to be pretty and cute and chic (and all that girly things) but not to bright cuz I don't want people to notice me. I want just some peace...

About the lip stick I've wrote here. The other two products are from the same collection and are very nice and quite resistant.

I do love the lip gloss, it's very easy to apply, it's not to dark and it has a very nice glossy effect on my lips.

About the nail polish, I did believed that I will be more intense... it's very discreet and if you want something else for your nails, it may not be the  best product for you.

So, atypically for me, those 3 products are my summer kit! Simple, little and nude! I would never believed if someone told me that I will get in these state.

I do recommend all 3 products- but not my state of mind (and soul)!


Ro.
Poate că ați observat că nu mai sunt atât de prezentă în mediul on-line în ultimul timp... sau poate nu. Ideea este că în ultimul timp s-au petrecut destul de multe lucruri și cumva nu mai am energia necesară de a mă mobiliza și de a face prea multe.

2019 nu este cel mai bun an al meu (și abia este la jumătate). Nu vreau să mă gândesc ce o să mai aducă și oricum sunt într-o ipostază în care efectiv tot ce pot să fac este să aștept. Este frustrant, este cumplit de enervant să nu ai controlul asupra a ce urmează și să nu știi ce va fi mâine, dar cumva cred că este o lecție pe care trebuie să o învăț.

Cumva simt că nu îmi mai aparțin și mă lupt între ideea de a nu mai știi cine sunt și ce vreau și dorința de a trece neobservată. Drept pentru care cred că mi-am schimbat și atât de radical gusturile.

Dacă mi-ar fi spus cineva că o să ajung să îmi placă nuanțele de nude și că aș renunța la manichiura colorată și rochițele flușturatice aș fi zis că e nebun... doar că viața te surprinde!

Acesta este și motivul pentru care cred că am optat pentru cele trei produse de la Essence: oja, rujul și luciul de buze- nude toate!

De ruj vă povesteam eu și cu altă ocazie... rămăseseră celelalte două. Care au devenit un fel de emblemă a mea pe vara asta.

Sunt discrete, sunt drăguțe, rezistă destul de mult, iar raportul calitate-preț este de nota 10. Totuși, dacă preferați culorile mai vesele și îndrăznețe, nu e bai- am fost și eu acolo.

De asemenea, promit să încerc să scriu cât de mult pot pe blog și pe pagina de Facebook, atâta timp cât starea mi-o permite. Este totuși ceva ce îmi face plăcere și mă deconectează, dar cumva în ultimul timp a trebuit să-mi mobilizez toată energia spre alte arii...

E greu și nu vreau să sune a postare în care mă plâng sau caut milă, ci cumva să sumarizez motivul pentru care atât blogul, cât și pagina, nu mai sunt ce au fost cânvda.

Sper să mă înțelegeți și să citiți în continuare când mai public câte una-alta.

Până atunci, puteți găsi gama Essence This is me, în magazinele DM!
02. Saimara deo roll-on - Jul 8, 2019 6:22:00 PM

Eng.
I was looking for a natural, bio and all of that cute things from quite a wile... but nothing impressed me so much to make me buy it.

Two weeks ago I discovered the Saimara brand (actually my mother, not me) and since then I use it daily and I am very pleased with it.

From the start I must say that it was quite expensive (aprox. 10 euros) but it's a natural product:

- paraben free- aluminium free- cruelty free- nickel tested- dermatologically tested
You can find it in 5 different types:

- sun dance (these one is mine and it's smells like citrus)- tropical wood (santal wood)- wild senses (pomegranate scent)- gentle rain (orange flowers)- sweet dream
The main ingredient of Saimara deo is sodium bicarbonate, a natural replacement of aluminium. The best part of it is that it does not leaves steins on your clothes and also protects you in a delicate, natural way. 
Be aware, if you want a deo that stops sweating, these is not what you need. It leaves your skin to breath and also sweat, but prevents the bad smell. That it's all that Saimara will do for you- but for me is enough, cut sweating is a natural process and must not be blocked.
I am happy that I don't smell bad during summer heat :)Ro.
Căutam de ceva vreme un deodorant natural, fără alumini și parabeni, care să îmi ofere protecția și îngrijirea pe care o doresc, doar că până acum două săptămâni căutările mele nu prea au dat roade.
Noroc cu mama mea, care printr-o inspirație divină a dat în DM peste deodorantele Saimara și m-a surprins cu unul.
Deodorantele Saimara sunt pe bază de bicarbonat, nu conțin parabeni, alumini și alte metale. Sunt testate dermatologic și au certificat bio. Ceea ce le face și un strop cam scumpuțe (aprox. 40 de lei), dar zic că dacă acesta e prețul prevenției merită.
Prefer să previn, nu să tratez.... acum depinde și de buzunarul fiecăruia și cât poate și este dispus să investească într-un deodorant.
După cum le spune și numele, sunt pe bază de roll-on, adică sunt lichide și se aplică pe piele cu ajutorul unei bile mobile. Simplu și ușor, fără pete pe haine sau piele.
Vin cu 5 arome diferite, iar al meu este cu parfum de citrice- perfect pentru anotimpul cald, când un  miros fresh este de dorit.
Ce trebuie să aveți în vedere dacă achiziționați un astfel de produs este faptul că nu împiedică transpirația, ci doar protejează împotriva mirosului urât. 
Iar ultima treabă o face de minune... am utilizat deodorantul în timpul unor exerciții fizice și chiar dacă am transpirat (pot spune) din abundență, a fost fără miros neplăcut. Cumva pe lângă mine mirosea a portocale și lămâi.
O altă bulină albă e faptul că nu pătează hainele- cu celelalte deodorante aveam  mari bătăi de cap din această cauză.
Singurul reproș față de deodorantul Saimara ar fi prețul, dar privind în perpectivă, nu mă deranjează să dau ceva mai mult pe el, atâta timp cât sănătatea îmi este protejată.
Voi ați încercat până acum deodorante pe bază de bicarbonat?
03. Balea Bodyspray Glow - Jul 4, 2019 7:28:00 PMMereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid...

Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat.
Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă.

Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator.

Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut.

Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs care să pună sclipici pe voi, nu acesta este soluția), dar veți mirosi și foarte plăcut!

De asemenea, spray-ul Glow are și efect răcoritor, lucru perfect după o zi de stat la plajă. În loc de cremele grele și parfumuri, îl puteți pulveriza pe piele- și veți străluci și mirosi ca o zeiță din Olimp. Plus că economisiți o grămadă de loc în valiză!

O plimbare pe faleză sub clar de lună, o seară romantică la terasă, o ieșire în oraș sau orice mai aveți prin minte, bodyspra-ul Glow de la Balea se ridică la înălțimea așteptărilor- iar pe o pielea bronzată cu siguranță va face furori.

Mie mi-a plăcut foarte mult acest produs și chiar m-a surprins plăcut, mai ales că nu mă așteptam ca efectul de strălucire să fie atât de discret și elegant în același timp.

Ideal pentru vacanță sau serile călduțe de vară, cu siguranță o să vă scoată din anonimat!

Voi ați încerca/utiliza un astfel de spray?

Eng.
I've always loved the way that some girls looked on Pinterest or Instagram, like some true divas, with a perfect body and hair and a lovely skin, just like pure gold.
Me- I don't have a perfect body, or a perfect hair and if I have to be honest, I'm not perfect at all- I'm just normal and I have to get used to it.
I try to exercises as much as I can, eat healthy and so one, but my legs aren't fit, the swimsuit does not looks perfect on me...
But I've found the secret to a lovely, shinny skin! Balea bodyspray Glow, with pearl extract and glitter is the perfect product for summer.
It also smells quite nice- flowers and summer fruits, a cute combination of shimmer and perfume.
Balea bodyspray Glow it's easy to apply, it comes in a bottle with spray, it has a cooling effect on skin, so is perfect if you have stayed all day at the beach. 
The glitter is very-very discreet, so it's truly feminine and quite elegant I must say... it's not like all of a sudden your skin becomes a see of glitter (that's truly ugly for me), but some lovely shimmer from here to there, that makes you look pretty sexy!
I really like these product, it's suits quite well my style and also saves space in your luggage, since you can use it as a perfume and bodyspray/cream.
Would you use or buy such a product?
04. My Green Summer Eau de Toilette - Jul 2, 2019 6:47:00 PM
Vara nu prea îmi place să folosesc parfumuri, căci am impresia că după ce că e atât de cald afară și zăpușeală și toate cele, un parfum ar face mai mult rău decât bine...

Cu toate acestea, îmi place să miros bine (cui nu?!), dar nu neaparat utilizând parfumuri... cremele de corp, cremele parfumate, apa de toaletă, sunt alternative la care recurg ori de câte ori simt că un parfum mi-ar da dureri de cap (mie și celor din jur).Așa că astăzi o să vorbim puțin despre apa de toaletă pe care o utilizez vara aceasta (și cât de curând vă povestesc și despre un spray de corp minunat). My Green Summer de la Yves Rocher am îndrăgit-o imediat, pentru mirosul său proaspăt, curat și numai bun de purtat vara- mentă și lămâie.

Este după cum am spus, o apă de toaletă, ceea ce înseamnă că mirosul nu persistă atât de mult timp după aplicare (cum ar face-o dacă ar fi apă de parfum). Așadar, atunci când am cumpărat produsul, mă așteptam să nu miros o zi întreagă a lămâie, doarr că trebuie să mărturisesc că sunt puțin dezamăgită de persistența sa... să zic că rezistă cel mult 2 ore... Cam puțin pentru mine, dar dacă reaplicați un puf-două, nu e bai.
Ținând cont și de preț, undeva la 40 de lei, nu am prea multe pretenții de la el.My Green Summer conține ingrediente de originine naturală, atât sticluța cât și ambalajul sunt reciclabile, iar mirosul este extrem de plăcut, fresh și ușor de purtat. Nu încarcă, nu te sufocă, ba chiar pare să aduc un strop de răcorire acestor zile toride de vară din ultima perioadă.

Îmi place că nu este dulce, greu și sufocant.... te lasă atât pe tine, cât și pe cei din jur să respire și cumva te duce cu gândul la mare și la o terasă cumințică, cu adieri suave.

Recunosc însă, tare mi-ar fi plăcut să reziste mai mult în timp. Măcar 4-5 ore și asta îl transforma într-un produs ideal. Altfel, este destul de greu să umblii în geantă cu 100 ml de apă de toaletă pentru reîmprospătare constantă...

Și vă mai spun un secret, îmi place atât de mult, încât uneori nu mă pot abține și mai dau câteva pufuri și prin cameră, doar așa, să mă delectez cu mirosul său plăcut și extrem de revigorant.

Voi ce parfumuri/creme/spray-uri preferați să utilizați vara?!
05. Essence Nude Lipstick - This is me - Jun 28, 2019 7:14:00 PM

Eng.
Lately, I don't know why, but I love to wear nude colors. In clothes, make-up and even shoes. From the very colorful, cheerful girl I was I guess that I'm transforming into a woman or something like these, since I love so much nudes!

And the new Essence collection, This is me, is wonderful. Nude lipsticks, lip glosses and nail polishes- a magic mix of chic, lady-like makeup "gadgets".

I love them all and I truly believe that they go wonderful with the new me, but today I want to speak about the Nude Lipstick - This is me- in no. 17, beautiful.


In the picture it seems more dark that it is in reality, so imagine it a little bit lighter.

Is quite creamy, easy to apply with a very subtle scent. The package is simple, with white and gold, as a summer sunrise. In fact these lipsticks are perfect for summer and autumn. You can wear them with a colorful outfit, or a simple, withe one and still be beautiful, chic and why not, frenchy.
I believe that it costs about 2 ore 2.50 euros (it does not seems to expensive for me) and I bought it from DM Romania.I must admit, I still like red lipsticks, but now I use them when I want to feel special. Also, using a nude lipstick is more easy to mach your outfit with the makeup.

Maybe next month I will think different, but now these is what I fell and because these lipsticks are so cute they deserve a place here on my blog.

Also, Essence is a good and affordable cosmetic brand so if you like or need a nude lipstick, these one is a good choice (and is cute as hell)!


Ro.

Nu știu de ce, dar în ultimul timp nu prea m-am mai simțit inspirată de culorile prea îndrăznețe de machiaj- cu precădere oje și rujuri.
Nu știu dacă vârsta e vinovată sau altceva, poate trec de la capitolul fetișcană la cel de femeie sau doar gusturile mi s-au schimbat, dar ador noanțele de nude.
Și când am descoperit noua colecție Essence, These is me am zis că am tras lozul cel mare. Au o întreagă gamă de rujuri, gloss-uri și oje în diverse nuanțe de nude, absolut iubibile!
Rujul din pozele de mai sus în realitate este puțin mai deschis, dar se aplică extraordinar de ușor pe buze, are un parfum subtil, dar extrem de plăcut, este cremos și destul de rezistent.
Ambalajul este chic, simplu și elegant, așa cum ar trebuie să fie orice ambalaj și mă duce cumva cu gândul la vară, mare și soare.
Să nu mă înțelegei greșit, încă iubesc rujurile roșii, dar acum prefer să le port când vreau să mă simt mai specială, poate un strop mai sexy...
În restul zilelor și mai ales pentru ieșirile în oraș prefer nuanțele de nude. Se asortează bine cu orice ținută, sunt plăcute, elegante, inspiră feminitate și stil.
Prețul rujului a fost undeva la 11 lei, ceea ce e un super raport calitate-preț și dacă sunteți în căutarea unui astfel de produs, colecția These is me e cu siguranță the Jackpot!

Voi ce preferați să purtați în această vară?! Nude sau vesel și colorat? 


06. Summer Giveaway by Yves Rocher - Jun 27, 2019 12:40:00 PM
Dragile mele, vă promisesem de mult, așa că iată, a venit în sfârșit vremea unui nou giveaway. De vară, așa cum îi șade bine oricărei fete/femei cochete, cu chef de mare, soare, voie-bună și dichis.
Premiul pus la bătaie constă în:
- ulei de corp uscat My Green Summer (100 ml)- apă micelară Sebo Vegetal (pentru ten mixt, 200 ml)- cremă de față zero defecte Sebo Vegetal (ten mixt, 50 ml)- gel de curățare a feței Sebo Vegetal (ten mixt, 125 ml)

Pentru a putea fi eligibili pentru giveaway trebuie să:
- scrieți un comentariu pe Pagina de Facebook Amalia Marinescu Blog în care să îmi spuneți ce înseamnă pentru voi un stil de viață sănătos;- dați tag prietenilor care credeți că ar fi interesați de concurs;- urmăriți pagina de Facebook Amalia Marinescu Blog- opțional puteți da like/share postării dedicate concursului.
Giveaway-ul începe astăzi, 27.06.2019 și se încheie pe 17.07.2019, câștigătorul urmând a fi anunțat în aproximativ 48 h. Giveway-ul este valabil doar pe teritoriul României, iar premiul va fi expediat prin poștă.
Desemnarea câștigătorului:
- comentariul care va exprima cel mai bine adevăratul sens al unui stil de viață sănătos și al educației pentru sănătate.

!!!Mult succes!!!


07. Recenzie Pacienta tăcută de Alex Michaelides - Jun 23, 2019 7:14:00 PM
 Romanul Pacienta tăcută l-am achiziționat în primăvară, când în  mediul on-line era o adevărată frenezie legată de acesta.

L-am pozat, l-am admirat, dar cum situația a fost de așa natură încât nu prea am mai avut timp nici de citit, nici de blog, l-am lăsat în stand by până acum câteva zile.

Și bine am făcut, pentru că este genul de carte ce trebuie citită dintr-o singură răsuflare. Sau cel puțin eu, nu am putut să o las din mână până la ultima pagină.Cartea este o frumoasă împletitură de roman psihologic, thriller și ficțiune, cu un twist atât de bine pus la punct că atunci când veți citi finalul o să vă doriți să reluați povestea!

Ca și personaje, treaba este destul de simplă: un psiholog, personalul medical de la institutul psihiatric, câțiva pacienți și ACEA pacientă... TĂCUTĂ!

Cum a devenit ea tăcută? Ei bine, totul a început din noaptea în care a fost acuzată că și-a ucis soțul. Deși totul părea că merge bine între cei doi, ea fiind o pictoriță de succes și el un fotograf talentat, într-o noapte ceva s-a întâmplat și soțul a fost găsit mort, legat de un scaun și cu craniul spulberat de gloanțele propriei puști.

Din acel moment Alicia, adică soția și ulterior pacienta tăcută, nu mai scoate o vorbă... este acuzată de crimă, internată într-un ospiciu și rămâne tăcută pentru ani buni. Totul se schimbă însă în momentul în care Theo Faber, un psihoterapeut se angajează la ospiciu și decide să o facă pe Alicia să vorbească...

Animat de dorința de a afla adevărul diin spatele crimei comise de Alicia,  măcinat de ideea că soția îl înșeală și cufundat în căutarea motivației de a ucide, Theo se îndreaptă pe un drum extrem de periculos... iar de la un punct în colo, nu mai există cale de întoarcere!

Un soț trădat, o copilărie umbrită de nefericire, fuga vicioasă de greșelile părinților, vorbele ce ne-au rănit și le purtăm în spate, toate alcătuiesc în romanul Pacienta fără glas un cerc viicios ce în final duce doar la distrugere, moarte și deznădejde- vieți furate înainte de a începe.

Un cuvânt spus întâmplător ce declanșează traume de mult uitate și adânc îngropate... Amestec de real, ireal, frică și mitologic, toate purtând cu sine un strop din povestea Alcestei.

Și dacă vă întrebați ce-i cu Alcesta, ei bine, nu e doar tabloul pictat de Alicia imediat după uciderea soțului, ci și o poveste din mitologia grecească. Alcesta este soția fidelă, iubitoare ce se oferă morții în locul soțului său. Aceasta ajunge în Infern dar este readusă pe pământ și redată soțului. Totuși, după aceasă experiență, rămâne mută. Iar aflarea motivului și a emoției ce o determină pe Alcesta să rămână tăcută, reprezintă cheia dezlegării poveștii Aliciei...

Vă las pe voi să aflați de ce a decis Alcesta să nu mai vorbească, precum și motivul încăpățânării lui Theo de a o trata pe Pacienta tăcută!


Informații Pacienta tăcută de Alex Michaelides
Ed. LiteraColecția Buzz BooksPublic țintă 17-18+Nota mea 10Preț aprox. 25 lei

08. Review Body Scrub Salt by Nala - Jun 15, 2019 6:53:00 PM
Căutam de foarte mult timp un exfoliant de corp bun și când am descoperit gelul de duș Nala cu aromă de cireașă neagră (despre care am vorbit aici) mi-am zis că e musai să iau și exfoliantul.

Din păcate când am mers la shopping nu mai aveau aroma pe care mi-o doream, însă și cea de liliac m-a atras și mi-am zis că merită să încerc.Față de alte produse asemănătoare (și am încercat Dove, Nivea, Fa, Balea etc. etc.) acesta mi-a plăcut cel mai mult! Are o aromă plăcută, de liliac și primăvară, dar care nu rămâne pe piele să te sufoce- am o mare problemă cu produsele a căror miros rămâne pregnant pe piele și parcă te strânge de gât...

Exfoliantul este pe bază de sare, însă spre deosebire de altele nu se dizolvă cum îl pui pe piele, ceea ce face exfolierea extrem de eficientă. Eficientă, dar nu agresivă, pielea nu se înroșește, nu ustură, ci are un aspect catifelat și luminos.

Nu aș fi crezut niciodată că Nala mă va cuceri în asemenea hal, dar pur și simplu ador tot ce am încercat de la ei!

Recunosc însă că aroma de liliac nu mă dă neaparat pe spate și aștept să termin cutiuța de mai sus pentru a încerca și altă aromă- mi-au făcut cu ochiul cea de căpșună, zmeură și cireașă amară, desigur.

Ce trebuie să știți despre Body Scrub-ul acesta este faptul că vine într-o cantitate de 200 g, este pe bază de sare, conține 98% ingrediente naturale și costă aproximativ 40 de lei.

Eu îl utilizez o dată pe săptămână, îl am de aproximativ o lună și aș putea spune că am folosit cam jumătate din cantitate.

De când îl folosesc pot afirma că pielea este mult mai catifelată, luminoasă și fericită (că de și eu sunt fericită)! Și pot lesne afirma că este cel mai bun produs de acest gen încercat de mine până acum.Eng.
I used to try lots of body scrubs till I found Nala's products. The Body Scrub Salt with lilac fragrance is the first that I've tried from these brand and I am very pleased with it.
I must confess that I was searching for bitter cherry, but since they did not have it in the store at that moment I took the lilac one.
What I like most about it is the it's smells very nice, like a spring day, has 98% natural ingredients and does not leave the skin to scented.
I use it every week and in a month time I've used aprox half of the 200 g quantity, so it's quite good. It leaves your skin smooth, shinny and incredible pleasant to touch. 
I'm looking forward to finish it so I can try the ones with bitter cherry, raspberry and strawberry. 
And if you used it with the body sorbet your skin will be so amazing that no one will resist to touch you. Perfect for a romantic night!
09. Recenzie Întoarce-te la mine vol. II de Simona Lungu - Jun 13, 2019 5:35:00 PM

"Speranța este ca o clepsidră, când crezi că ea s-a scurs, se întoarce în favoarea ta. (Ș. Teodor)"După o destul de lungă pauză de blog, revenim în forță cu un nou titlu pentru seria #2019booksforsoul! Întoarce-te la mine vol. II de Simona Lungu este continuarea romanului (Întoarce-te la mine) despre care vă scriam aici.
Dacă primul volum m-a încântat din cale afară și abia așteptam să îl citesc pe cel de al doilea, vă spun sincer că acesta din urmă mi-a întrecut toate așteptările!
Ținând cont că prima parte s-a terminat într-un mod surprinzător, lăsând cititorul cu sufletul la gură și făcându-și fel și fel de scenarii, cel de al doilea volum a picat la țanc pentru a îmi calma nerăbdarea.
Întoarce-te la mine II continuă povestea Anei și a lui Friedrich, urmărindu-le destinele până la bătrânețe. Aici accentul cade mai mult pe tot ceea ce a însemnat războiul, dar și terminarea lui și întoarcerea armelor împotriva Germaniei.
Anii de suferință și foamete ce au urmat imediat războiului, modul în care foamea te transformă și îți răstoarnă credințele și valorile, lupta pentru supraviețuire- atât a celor rămași în țară, cât și a celor trimiși în lagărele din Rusia.
Este o poveste despre speranță, sacrificiu și iubire. Despre frământări interioare, despre puterea de a lupta, despre familie și fidelitate dincolo de orice obstacole.
Întoarce-te la mine este o promisiune furată unui bărbat, promisiune ce îl face să reziste ororilor din lagăre și să facă orice îi stă în putință pentru a-și respecta cuvântul dat.
Cum spuneam și în cazul primului volum, Întoarce-te la mine este un roman atât de bun încât o recenzie sau prea multe cuvinte la adresa lui nu îi fac cinste.
Pentru a înțelege cât de frumoasă și specială este această carte e musai să o citiți și să vă congingeți singuri.
De găsit o puteți găsi aici, iar pachetul cu ambele volume are un super preț de doar 40 de lei.

Informații Întoarce-te la mine
Ed. BookzonePreț aproximativ 40 lei (ambele volume)Public țintă 16+Nota mea 10+++
Best title of #2019booksforsoul

10. Gerovital Beauty - May 31, 2019 1:08:00 PM
Drăguțele mele cititoare,  îmi cer scuze pentru absența din ultima perioadă, dar în acest moment în viața noastră se întâmplă o mulțime de lucruri noi și până ne organizăm și dezmeticim, e mai greu cu on-lineul.

Sper totuși ca în acest timp să nu uitați de mine și că de la jumătatea lui iunie să ne reintrăm în normal. Până atunci însă, vreau să vă vorbesc despre produsele de machiaj Gerovital Beauty, descoperite recent.

Până să le testez în cadrul campaniei Buzz Store auzisem de ele și chiar le văzusem în magazin, recunosc că nu am avut curiozitatea să le achiziționez...

Acum însă câteva dintre produsele lor mi-au devenit atât de dragi, încât am de gând să le mai cumpăr (după ce le termin pe cele din prezent, desigur)!

Rujul cremos cu Acid Hialuronic și anticearcănul sunt de departe cele mai dragi produse; mai ales anticearcănul.Pe lângă cele două menționate mai sus, am avut ocazia să mai testez fondul de ten și mascara Suprem Lash. În ceea ce privește ultimul produs, nu pot spune că am fost dată pe spate- în primul rând pentru faptul că de felul meu nu prea utilizez astfel de produse de make-up (căci din fericire am gene frumoase) dar și pentru că de câțiva ani buni am un produs preferat și până acum nu m-a convins un altul să îl schimb.

Cu toate acestea, acest rimel își face treaba bine, nu încarcă genele, le dă o formă și culoare frumoasă și se demachiază destul de ușor. Dacă nu sunteți pretențioase și vă doriți un produs cu un raport calitate-preț corect, Mascara Suprem Lash este a win-win solution.

Când vine vorba de fond de ten sunt destul de pretențioasă, mai ales că tenul meu este unul destul de sensibil și nu suportă toate produsele de acest tip. Nu am avut probleme cu fondul de ten Gerovital, iar acoperirea mie mi-a plăcut mult. Nu încarcă tenul, este ușor de aplicat, nu se vede ca o mască și rezistă destul de mult pe ten.

Mie mi se potrivește nuanța Nude, iar acest produs conține SPF 10, acid hialuronic și vitamina E. Este fluid, cu o textură plăcută (după cum am mai zis) și uniformizează frumos tenul, mascând imperfecțiunile. Mi-a plăcut și cu siguranță îl recomand (mai ales că are un preț super friendly- aprox 50-60 lei).

Iar preferatul meu, anticearcănul Soft Focus, pot afirma că este piesa de rezistență a întregii game Gerovital make-up!


Acoperă eficient nu doar cearcănele, ci și micile imperfecțiuni sau chiar acneea. Este extrem de ușor de aplicat, cu o textură extrem de fină și plăcută la atingere.

Chiar și cearcănele extrem de închise la culoare (gen movulii) reușește să le acopere eficient- nu încarcă, nu are aspect de mască și nu irită.

Rezistă mult pe ten, fără să curgă ori să se strângă în ridurile fine/de expresie și după cum spuneam, poate fi utilizat și pentru a masca alte imperfecțiuni.

Merge mână în mână cu fondul de ten, completându-se reciproc, iar prețul este extrem de mic pentru cât de bun este acest produs- 36 lei. Aproape egalează produsele profi, iar pentru mine acesta este un mare plus.Și cel din urmă, ruful cremos cu Acid Hialuronic, m-a impresionat extrem de plăcut. Deși nu am avut norocul să primesc o nuanță care să se potrivească bine cu tenul meu, mă bucur că l-am testat( plus că i se potrivește maică-mii și am fericit-o cu un cadou util).

Ce mi-a plăcut la acest ruj este textura cremoasă, dar lejeră în același timp. Rujul se aplică foarte ușor, nu se întinde și conferă buzelor un aspect catifelat și ușor glam. Rezistă destul de bine pe buze ( dar nu este rezistent la transfer) și nu le usucă- ceea ce este un mare plus. Pe mine m-a convins, fapt pentru care mi-am achiziționat din magazin nuanța potrivită mie- 07, roșu turc. Așa că dacă și voi iubiți rujurile roșii, e musai să îl încercați pe acesta!

Produsul primit de mine vă las să îl admirați mai jos.


Voi ați încercat până acum produsele de machiaj de la Gerovital? Dacă da, vă plac? Și dacă nu, ce ați testa prima oară?
11. Vine Barza?! - May 22, 2019 8:05:00 PM
Nu știu la voi cum era, dar eu când eram mică auzeam mereu de această misterioasă barză, aducătoare de bebeluși simpatici și bucălați- o adevărată încântare pentru părinți, bunici, mătușele și ce o mai fi...

Crescând, am aflat că nu trebuia să urmăresc berzele pe cer ori prin cuiburi pentru a vedea când urmează ca vecinii ori prietenii noștrii să aibă un bebe!

Misterul stătea de fapt în felul în care oamenii alegeau să își unească destinele, să se iubească și din iubirea necondiționată ce și-o purtau să dea naștere unui bebe adorabil și mult așteptat (și dorit)!

Iar barza, ei bine, de cele mai multe ori era medicul ori moașa... iar peste alți câțiva ani, am descoperit că a concepe un copil nu e treabă atât de simplă. Am asistat la scene dureroase, lacrimi sfâșietoare și durere copleșitoare, ori de câte ori cei din jurul meu "eșuau" în călătoria numită maternitate/paternitate.

A-ți dori cu tot sufletul un copil, a face orice pentru a avea în viața ta un bebeluș și a avea o familie completă este sublim. Dar fiecare dată când acest vis se năruie, cu el se năruie câte puțin și din inima celor ce își doresc să devină părinți...

Văzând durerea și disperarea prin care trec aceste cupluri am rămas oarecum cu frica de a nu trece și eu prin așa ceva sau de a nu putea avea un copil.

Și aici intervine super Barza și ale sale super teste. Nu, nu de sarcină de data aceasta, ci de fertilitate.


Astfel, dacă se întâmplă să aveți temeri (așa cum am eu, raportat la experiențele prietenilor mei) legate de fertilitatea voastră, dacă sunteți curioși să vedeți cum stați la acest capitol sau încercați deja să concepeți un bebe de cel puțin 6 luni și nu iese treaba cum trebuie, testul de fertilitate 2+1 este perfect!

Pe cei anxioși (me-me-me) îi liniștește, pe cei timizi îi sprijină și pe restu îi clarifică. Pachetul conține 3 teste, 2 pentru femei și unul pentru bărbați, poate fi făcut în orice moment al zilei, în intimitatea propriei case și are o acuratețe de peste 98%.

Se folosește extrem de ușor, nu este elaborat sau complicat, putând fi făcut de oricine. În acest sens vă las și un filmuleț (profi) mai jos.Eu am recurs la această metodă pentru că de fel sunt mai panicoasă și consider că prevenția e mai bună decât tratamentul (deși nu îmi iese mereu). Și cumva, prăpăstioasă fiind, tind să plec de la partea negativă și să îmi fac tot felul de gânduri negre. Și cumva pentru că știu că sunt gânduri negre și fac din țânțar armăsar, încerc să mă temperez și să nu apelez la medic pentru orice chichiță.

Drept pentru care am fost în extaz când am aflat că pe piața din România există teste de fertilitate și imediat ce am aflat una ca asta m-am dus direct la farmacie și mi-am cumpărat un kit să mă verific. Plecând, desigur, de la ideea că dacă testul nu iese bine așa am un motiv să merg la medic, să mă caut bine și cumva până vine momentul unui bebe, să mă "repar".

Puțin paranoic, știu, dar cumva util. Și chiar aș recomanda să se efectueze astfel de teste. Și nu neaparat când vă doriți un copil sau când deja vă străduiți și nu iese, ci înainte, preventiv. Pentru că așa afli din timp cum stai cu sănătatea și în caz de ceva negativ, să intervii la timp, salvând nervi, lacrimi, ani și încercând să rezolvi problema.

Kit-ul nu costă mult, te scapă de dubii și drumuri pe la medici. Totuși, dacă testul vă indică faptul că sunteți fertili, dar voi tot nu puteți concepe, vă recomand să mergeți la doctor pentru investigații suplimentare.

Noi nu ne-am apucat de treabă, căci nu ne aflăm într-un moment zen pentru un bebe, dar după tot ce am văzut în jurul nostru, faptul că am făcut un astfel de test și ne-am asigurat că suntem bine, ne-a calmat.

Sper că, indiferent în care dintre situațiile de mai sus sunteți (sau poate doar din curiozitate), dacă alegeți să faceți un astfel de test să vă aducă doar rezultate bune!

Și indiferent dacă alegeți să vină barza acum ori mai târziu, un control de asigurare din când în când, consider că e cel mai responsabil lucru pe care îl puteți face.


Deci, la voi când vine barza?!
12. Recenzie Întoarce-te la mine de Simona Lungu - May 20, 2019 6:49:00 PM

"Durerea plecării cuiva drag din această viață, nu poate trece dintr-o dată. Trebuie să te obișnuiești cu această lipsă pășind încet, cu fiecare nouă zi, până se estompează și înveți să trăiești cu ea. De uitat, n-ai s-o faci niciodată."

Vă spuneam că cei de la Bookzone m-au surprins cu un super pachet cu romane, iar astăzi vreau să vă vorbesc despre titlul meu preferat: Întoarce-te la mine de Simona Lungu.Nu aș fi crezut că o să îmi placă un autor român atât de mult, însă cumva mă regăsesc între paginile romanului...

Acțiunea se petrece în Constanța, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, actorii principali fiind Ana și Friedrich.

Ana și-a pierdut părinții în timpul unui bombardament și este luată în grijă de o mătușă, iar Friedrich este detașatul nemților în România.

După o lungă suferință și o perioadă și mai îndelungată de depresie, Ana ajunge în cele din urmă să lucreze la comandamentul german; loc în se și îndrăgostește de Friedrich.
Cei doi ajung să aibă o relație de iubire, în ciuda tuturor opreliștilor, o rază de lumină în monstruozitatea războiului. Printre suferină, durere și moarte, iubirea celor doi se naște- inocentă, copilăroasă. Un strop de speranță printre tot ce-i hâd.

M-am regăsit mult în personajul principal, Ana- copilăroasă și inocentă, în ciuda tuturor greutăților, dedicată 100% bărbatului pe care îl iubște și oricând gata de sacrificii.

Dar ce iubire poate să crească și să se dezvolte când în jur este doar durere, intrigile se ivesc din toate colțurile și trădarea este la ordinea zile?!

Întoarce-te la mine este un roman despre durere, despre inocența primei iubiri, despre speranță și regăsire... Despre puterea de a trece peste orice obstacol, de a face orice pentru dragoste, dar și despre cum dintr-o singură greșeală totul se poate ruina...

Un singur gest, un pas mic este suficient pentru a transforma o iubire arzătoare în ură, repulsie și deznădește. Iar atunci când dragoste este trădată, dorința de răzbunare e la un pas distanță...

Întoarce-te la mine, volumul I a fost un adevărat deliciu și aștept cu mare nerăbdare să îl citesc și pe al doilea, pentru a descoperi ce întorsături va lua destinul celor doi îndrăgostiți.


Informații Întoarce-te la mine de Simona Lungu
Ed. BookzonePreț aproximativ 50 lei (ambele volume)Nr. pag. 350Public țintă 16+Nota mea 10+++
Best title of #2019booksforsoul
13. De vorba cu Barza- tabuuri și durere - May 13, 2019 5:58:00 PM
Din fericire (sau nu), fac parte din generația post-comunistă, ceea ce poate spune despre mine că nu sunt (încă) foarte bătrână, dar și că m-am "bucurat" de o educație încă mult influențată de perioada comunistă.

Multe subiecte erau încă tabu, exista încă ideea că nimeni nu trebuie să știe prin ce treci, cât suferi sau ce probleme ai, multe erau băgate sub preș ori considerate o rușine.

Educația sexuală și nu numai era mai degrabă o notă informativă și o amenințare despre a nu rămâne însărcinată ori a veni acasă cu o boală... un soi de sperietoare și nimic practic, concret, care chiar să te ajute sau să te protejeze de cele de mai sus.

Despre menstruație, ce pot spune... cea care mi-a vorbit prima oară despre asta a fost mama și nu pot spune că am primit cine știe ce informații wow. Dar, spre deosebire de alte prietene ori colege, măcar aveam ceva informații și în momentul în care am intrat în rândul femeilor nu am crezut că o să mor sau că am o boală gravă.


Au trecut aproape 30 de ani de când nu mai suntem sub comunism, dar observ că în ceea ce privește educația sexuală, informarea tinerilor and co., suntem poate chiar mai rău...

BTS-urile sunt ceva rușinos, venirea menstruației o chestie nasoală, informațiile sunt incomplete sau mult deformate.

Drept pentru care, alături de Barza m-am decis să scriu câteva rânduri despre experiența mea personală, despre tabuuri, dureri și "treburi" femeiești: menstruație, sarcină și fertilitate.
Vreau să subliniez (iar) că această postare se bazeaza strict pe experiențele mele personale, iar prin intermediul ei îmi doresc să cresc (măcar puțin) conștientizarea asupra a tot ceea ce înseamnă treburile ori problemele femeiești....

Încă de la început termenul de treabă ori problemă pentru a defini niște modificări fiziologice firești consider că este greșit, tocmai pentru că aduce o umbră negativă asupra menstruației, sarcinii, fertilității ori a lipsei ei etc.

Toate sunt chestiuni firești, normale, schimbări prin care orice femeie sau fată trece și despre care ar trebui să avem mult mai multe informații ( dar atenție, CORECTE), să putem vorbi deschis despre asta și să existe chiar și grupuri de suport. Mai avem mult până acolo, dar consider că pașii micuți (ca această postare) sunt adevărații pași spre schimbările adevărate.

Revenind la experiențele personale, având o bază (oferită ce-i drept de propria mamă, simpluț, rudimentar și expeditiv) nu am avut un șoc când m-a vizitat prima menstruație. Iar pentru o bună perioadă de timp, tot acest ciclu lunar nu a fost o corvoadă sau o bătaie de cap. Până prin clasa a XII a, când ceva s-a schimbat și fiecare lună era o corvoadă pentru mine.

Dureri atroce ( de cap, burtă, spate), ce mă țintuiau prima zi la pat, fără să pot mânca ori să merg la școală, deși până atunci nu simțeam nici cel mai mic inconvenient. M-am speriat, am încercat să caut sfaturi, dar cumva tot ce mi-a fost spus a fost un e normal, se mai întâmplă, o să îți treacă după ce faci un copil... ia o pastilă, toate trecem sau am trecut prin asta.

Și uite așa, sub puterea lui taci și-ndură, am trăit mai bine de 6-7 ani  cu groază că în fiecare lună urma să mă zvârcolesc cel puțin o zi cu niște dureri groaznice. Dar, de, ce să-i faci, trebuie să suport până apare primul copil...

Asta până când efectiv am ajuns să nu mai suport durerile respective și moartă-coaptă m-am prezentat la un medic specialist. Moment ce mi-a schimbat total percepția asupra a tot ceea ce înseamnă dureri, cauze, ideea stupidă de a sta și a îndura și multe alte mituri și tabuuri.

Pe lângă faptul că mi-a recomandat niște pastile potrivite problemelor mele, alimente potrivite, exerciții și soluții UTILE, cum ar fi plasturi împotriva durerilor menstruale Barza.

Dacă până atunci îmi era frică să mă trezesc cu ciclu în timpul săptămânii, căci nu puteam ajunge la școala ori la muncă, treptat am reușit să scap de aceste dureri și să pot trăi ca un om normal.

Plasturii Barza sunt pe bază de cărbune activ, generează o căldură terapeutică și calmează (firesc) durerile menstruale până la 12 ore- chiar și pe cele groaznice, așa cum aveam eu. Și este eficient și în cazul în care aceste dureri erau însoțite și de înțepături în spate.

Plasturele nu trebuie lipit direct pe piele, ci se pune pe lenjerie, este confortabil, nici nu îl simțiți și se poate purta pe parcursul întregii zile.

Scopul acestor plasturi este de a reduce durerile menstruale (calmează durerea și inflamația pelvină cronică), prin încălzirea zonei abdominale și punerea sângelui în mișcare.

Pot spune că utilizarea acestor plasturi, un regim de viață sănătos (din punct de vedere alimentar), mișcarea și ceaiurile de salvie au fost pentru mine a real life changer! În bine, desigur.

Cât despre îndură, că trece când o să ai primul copil, pentru mine și multe alte fete acest îndemn e un mito-tabuu ce ne-a țintuit într-o situație stupidă, ce putea fi lesne rezolvată prin vizita la un medic specialist.

Și dacă în cazul meu, cauza durerilor nu a fost ceva graz, alte fete nu au acest noroc. Așadar, dărâmați miturile, informați-vă și treceți peste rușine: apelați la specialiști în domeniu!

Pentru orice întrebări vă stau și eu la dispoziție. Dacă vreți să aflați mai multe despre produsele celor de la Barza, aruncați un ochi aici.

Iar eu voi continua toată luna mai să vorbesc și despre alte mituri și tabuuri, precum fertilitatea, sarcina și menopauza.


Stay tuned!


Sursă foto14. Sabio vs. Nala Cosmetics - May 12, 2019 6:54:00 PM
De ceva timp tot încerc să utilizez produse de îngrijire cât mai naturale- sau oricum, cât mai aproape de natural.

Desigur, nu îmi iese mereu, iar multe din încercări sunt mici eșecuri, dar astăzi vreau să vă povestesc despre două brand-uri încercate recent și despre ce părere mi-au făcut.

Tot căutând produse de îngrijire personală cu ingrediente naturale și fără parabeni, i-am descoperit pe cei de la Sabio și pe cei de la  Nala.

În ceea ce îi privește pe cei din urmă, le-am descoperit produsele în postările multor bloggerițe și cumva nu am fost curioasă a le descoperi și achiziționa... Drept pentru care am optat pentru Sabio, despre care citisem o grămadă de lucruri bune- plus lista cu ingrediente super friendly.


Gelul de duș Exotic Breeze l-am achiziționat din Farmacia Tei, în recipientul de 475 de ml, la prețul de aprox. 30 de lei.

Cantitatea de produs este foarte generoasă, ambalajul practic, însă din păcate acest produs îmi displace TOTAL!

Nu face spumă, nu mi se pare că ar curăța, iar mirosul nu e de exotic breeze, ci mai de grabă de bicarbonat. Personal, a fost o mare-mare dezamăgire.Cu inima îndoită după această experiență și cu buzunarul cam ușurel, până la urmă m-am încumetat și mi-am achiziționat și un gel de duș Nala.Aceștia au o gamă ceva mai variată, dar de cucerit m-a cucerit iremediabil gama cu cireșe amare. Produsul vine frumos ambalat, chic și discret, într-un recipient transparent cu un capac special ce face ușoară dozarea cantității de gel de duș necesară.

Spre deosebire de gelul de duș de la Sabio, acesta conține doar 200 ml de produs, iar prețul se învârte pe la 20 de lei.

Dar m-a cucerit definitiv prin mirosul extrem de plăcut dar discret și eficiența și delicatețea cu care curăță pielea.

Un alt aspect ce m-a încântat este că după utilizare, se păstrează pe piele pentru câteva ore un miros discret de cireașă.
Pe site-ul Nala, din câte am citit, aceștia se "laudă" că produsele lor conțin până la 93% ingrediente naturale. Sincer, nu știu dacă sau cât de adevărat este, cert este însă că ador acest gel de duș.

Și exact cum scrie pe ambalaj, gelul de duș Nala curăță delicat, hidratează și lasă un miros plăcut pe piele. Este realizat artizanal, fiind potrivit oricărui tip de piele.

Conține extract de aloe vera, bogat în nutrienți ce controlează nivelul de hidratarea și întăresc bariera de protecție a pielii.

Este suficient să puneți pe burete o picătură de produs, după care să masați delicat pielea sub duș.

Pentru un plus de hidratarea și relaxare, este ideal să folosiți și crema de corp din aceeași gama (sau orice altă gamă vă face cu ochiul- căci aveți de unde alege)!

Mie dintre iasomie, struguri, liliac, rodie, cafea, cocos, zmeură etc., cireșele amare mi-au plăcut cel mai mult. Cum le miros cum îmi aduc aminte de copilărie, de acea perioadă în care nu aveam nicio grijă și mă bucuram cu adevărat de viață.

Drept pentru care din confruntarea Nala vs. Sabio, Nala a ieșit detașat învingătoarea, deși nu mă așteptam. Încă o dată, viața te poate surprinde în cele mai ciudate moduri...

Voi ați încercat produsele Nala?! Dacă da, aveți un preferat?
15. Oui a l'amour by Yves Rocher - May 9, 2019 6:14:00 PM
Când vine vorba de produse cosmetice, preferatele mele (de departe) sunt rujurile și parfumurile. Dacă ar fi după mine mi-aș cumpăra tot ce-i nou și frumos, dar în 2019 mi-am propus să îmi achiziționez astfel de produse doar în caz de mare urgență.

Am avut însă mare noroc cu cei de la Yves Rocher care m-au fericit cu parfumul Oui a l'mour!


Ca și alte produse marca Yves Rocher, parfumul conține ingrediente naturale, ambalajul este din carton obținut din păduri gestionate în mod durabil, atât acesta, cât și flaconul fiind reciclabile- din respect pentru natură.

Parfumul conține esență din rădăcină de angelică, trandafir de damasc, absolut din bob de tonka și esență din lemn de cedru.

Rădăcina de angelică aduce în prim plan note crude și verzi, oferind parfumului prospețime.

Trandafirul de damasc dau parfumului o notă dulce, asemeni trandafirilor proaspăt culeși.

Bobul de tonka aduce o notă dulce, caldă, balsamică, asemănătoare cu vanilia, iar lemnul de cedru, cu aroma sa distinctă, uscată și lemnoasă aduce parfumului eleganță, transformând purtătoarea într-o femeie puternică, vibrantă și extrem de chic.

După cum puteți vedea și în fotografia de mai sus, acesta vine ambalat extrem de drăguț, sticluța fiind și ea tare simpatică.

La prețul de 155 lei (redus de la 215) puteți achiziționa 50 ml dintr-un parfum extrem de feminin, ideal pentru plimbările zilnice, dar și nopți sofisticate.

Cu toate acestea, din punctul meu de vedere nu este un parfum potrivit sezonului cald. Cumva pe mine mă duce cu gândul la primăvară-toamnă, când avem nevoie de un plus de energie pentru a ne simți fresh și puternice.

Pentru sezonul cald, aș opta mai degrabă pentru apa de toaletă My Green Summer. Am avut ocazia să îl testez în magazin și m-am îndrăgostit iremediabil!

Voi ce parfum/uri preferat/e aveți? Ați încercat parfumurile celor de la Yver Rocher?


16. Recenzie Discreție garantată de Alex Turner - May 6, 2019 7:04:00 PM
"Timpul este o cascadă năvalnică ce poartă către pieire lucruri abia născute. Și altele vor veni în urma lor, la fel, destinate să piară. (A. Turner, Discreție garantată p. 127)"


Hristos a Înviat drăguțele mele! După o lipsă de câteva zile, vreau să vă vorbesc despre romanul Discreție garantată de Alex Turner. Cartea am primit-o de la cei de la Bookzone și am fost tare încântată să descopăr un altfel de roman.
Recunosc că la prima impresie am fost ușor sceptică, dar m-a cucerit imediat ce am descoperit că abundă în citate! 
De asemenea, subiectul abordat este unul interesant, ținând cont că povestea se centrează în jurul Ameliei (o coincidență funny), o escortă de lux ce se dovedește a fi prietena din copilărie a scriitorului Alex Turner.
Așadar, Discreție garantată se încadrează de minune în seria #2019booksforsoul și vă mărturisesc că nu mă așteptam să îmi placă atât de mult o poveste despre escorte, droguri și altele asemănătoare. Poate din cauza preconcepțiilor, stereotipurilor, modelului pe care (încă) îl consider inacceptabil și a modului în care am fost crescută. Dar aceeași creștere m-a învățat să ascult povestea fiecărui om, căci nimic nu este așa cum pare și cred că asta m-a ajutat și în a putea citi tot romanul.
Pentru că "oamenii se pot schimba. Trebuie să se întâmple ceva cu adevărat cutremurător , dar... într-adevăr oamenii se pot schimba. (p.9)"
Ce să vă spun despre roman... în centrul său se află două personaje: scriitorul Alex Turner și escorta Amelia, care caută un om bine pregătit să îi scrie povestea de viață. Iar printr-un cumul de evenimente Alex ajunge să fie acesta. Partea cea mai interesantă e faptul că cei doi se cunosc, copilărind împreună, iar Alex fiind în adolescență (și poate chiar și acum) îndrăgostit până peste urechi de Amelia.
"Sub același cer am fost întotdeauna și am călcat același pământ. Dar... ar fi fost mai bine împreună."
La fel ca și mine, Alex pornește la drumul scrierii cărții cu un bagaj bogat de preconcepții în legătura cu ideea de escortă. Pe măsăură ce înaintează povestea Alex află din ce în ce mai multe despre copilăria Ameliei și este uimit de trecutul acesteia, acel gen de trecut ce poate schimba oamenii...
"În creuzetul suferinței, așa cum am învățat, se clădesc cele mai nobile caractere."
O copilărie grea, părinți nepăsători, o situație de viață fără ieșire, toate acestea duc către decizia Ameliei de a deveni escortă. Însă o decizie o dată luată nu aduce cu sine împlinire. Căci renunțarea la adevăratul vis poate provoca mai multă durere decât orice pe lume.
"Să nu uiți niciodată ce ți-ai promis când erai mic. Din trecut, un copil așteaptă de la tine să devii tot ceea ce el a visat vreodată. (p.22)"
Și dacă întreg romanul se axează pe frământările lui Alex între a scrie sau a nu scrie povestea Ameliei, zbătându-se între dorința de a afla mai multe despre ea și de a o avea în preajmă și prejudecățile legate de meseria de escortă și de a îți câștiga existența vânzându-ți trupul. 
Romanul se încheie cu o notă de mister, dar cititorul este lăsat în suspans, căci romanul are mai multe volume. Și vă mărturisesc că îl aștept cu mare nerăbdare că îl aștept și pe al doilea!

Informații Discreție garantată de Alex Turner
Ed. BookzonePreț aprox 30 leiNr. pag.158Public țintă 18+Nota mea 9

"Mulți oameni îți vor fi doar amintiri. Alții vor reveni în viața ta și vor da un nou sens poveștii tale."
17. Yves Rocher My Pure Calmille - Apr 24, 2019 7:04:00 PM
Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a participa la un eveniment super simpatic organizat de cei de la Yves Rocher în cinstea Zilei Pământului.

Am reciclat, bricolat, ne-am simțit bine și am primit și o mică atenție din partea organizatorilor. Două dintre produsele primite îmi plac extrem de mult, dar astăzi vreau să vă vorbesc despre My Purecalmille- cremă pentru corp și ten.My Pure Calmille este o cremă hidratantă, delicată, pentru ten și corp. Și a venit la țanc, căci tocmai mi se terminase balsamul de corp și eram în căutarea unei creme mai în ton cu anotimpul...

După cum spuneam, este un produs delicat, lejer, pe bază de extract de mușetel, cu un miros plăcut și discret.

Îmi place că nu conține parabeni sau ulei mineral.

Cantitatea este destul de mică (125 ml) lucru care nici nu îmi place nici nu îmi displace: e bine că se termină repede pentru că poți varia, dar dacă preferi să nu faci multe drumuri la magazin, poate 200-300 ml sunt mai "practici".
Eu folosesc crema doar pentru corp (pentru față am produsele mele pe care nu le schimb, căci am un ten extrem de pretențios) și îmi place mult de tot. Se absoarbe repede, lasă pielea catifelată la atingere, mirosul este discret și nu este nevoie de o cantitate mare de produs pentu a te cremui pe întreg corpul.

Cei de la Yves Rocher ne-au oferit crema în ediție limitată- în onoarea a 60 de ani de la înființarea companiei, dar la o privire scurtă pe site, vă pot spune că prețul este în jurul a 38 lei (același și pentru ediția obișnuită).

Cadoul mi-a reamintit de perioada liceului, când mai toate eram innebunite de Yves Rocher și nu ne lipseau produsele lor din casă ori din ghiozdan. Dupa mai bine de 10 ani realizez că îmi sunt la fel de dragi și acest eveniment m-a determinat să mai testez și alte noutăți ale lor. Următorul pe listă este uleiul uscat pentru corp My Green Summer cu lămâie și mentă (care apropo miroase genial)!Eng.

On 22 April (Earth Day) I've had the honor to be part of a very nice workshop held by Yves Rocher Romania. There we've learned to recycle, we had a lot of fun and also we left with a tote full of goodies.

From all the products I've received, today I'm talking about My Pure Calmille, a body and face cream that I really like. I do not use it for my face, because I have e very sensitive skin, but for the body is excellent!

What I love about it is that's paraben free, has no mineral oils and is made with 98% natural ingredients.

What I don't like is the quantity- 125 ml are easy to consume and I like my body creams to be around 200-300 ml. But if it is to think about the good part, with only 125 ml I can buy quite fast another body cream to test- like My Green Summer dry oil (with lemon and basil, that smells divine)!

It was a pleasure for me to be part of the Yves Rocher event and to get some free goodies that helped me remember how much I've used to love their products (more than 10 years ago, in high school)...

I do love My Pure Calmille, because it really hydrates my skin, is easily absorbed and has a discreet smell. The perfect cream for spring!

What is your favorite body cream that you use and let's your skin smooth and hydrated?
18. Recenzie Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw - Apr 22, 2019 7:17:00 PM
Deși cartea de astăzi face parte din proiectul #2019booksforsoul, trebuie să vă mărturisesc că am cumpărat-o acum foarte mulți ani. Atunci însă a fost prea complicată pentru vârsta mea și am abandonat-o până acum- când am redescoperit-o.

Iar perspectiva asupra poveștii e total schimbată, motiv ce mi-a confirmat încă o dată importanța recitirii cărților la un anumit interval de timp."Cred că locurile în care trăim pun stăpânire pe noi și ajungem simple elemente de peisaj... căci îi preluăm capriciile și nebuniile."

Acțiunea romanului se petrece în tărâmul fictiv al insulei St Hauda's Land, autorul punând în centrul poveștii arhetipul sau mitul conform căruia copii plătesc pentru păcatele părinților; astfel se nasc personajele Midas Crook și Ida- cu numitorul comun al relațiilor extraconjugale existente în familiile celor doi.
Ida, fata cu picioarele de sticlă, suferă de fapt de o boală a oaselor, aceasta trăind cu convingerea că misteriosul Henry Fuwa reprezintă cheia vindecării sale.
Subiectul central al romanului este povestea de dragoste dintre Midas și Ida, narațiunea împărțindu-se pe două planuri: ritmul extrem de lent în care se dezvoltă relația dintre cei doi și cel extrem de galopant al bolii fetei.
Acum, cu cei 28 de ani ai mei și câteva experiențe de iubire (unele frumoase, altele nu prea), îi înțeleg mult mai bine pe cei doi,  înțeleg cartea și am putut să o citesc cu plăcere, fără să mă plicitisească. Dar pentru asta a fost nevoie să treacă ani buni...
Romanul împletește realul, cu imaginarul, cuprinde mai multe mituri europene, totul fiind învăluit în ceață..
O poveste tristă, o iubire întreruptă în plin avânt, aș merge chir până acolo unde să spun că putem găsi urme de tragic, paralele între fenomenele naturii și unele personaje putând fi citite printre rânduri.
Recomand romanul Fata cu picioare de sticlă deoarece este încărcată de simboluri, mituri și spune poveștile multor dintre noi. Ali Shaw a reușit cu măiestrie să îmbine o poveste fantasy cu realitatea, transforându-și romanul într-o adevărată poveste de viață!


Informații Fata cu picioare de sticlă
Ed. LiteraColecția PremiumPreț aprox 30 leiNr. pag. 336Public țintă 18+Nota mea 9


P.S. Nu știu dacă mai găsiți cartea în librării, ținând cont că am achiziționat-o acum atât de mult timp, dar merită să încercați.
Mi-a plăcut extrem de mult coperta romanului, precum și faptul că este cartonată. Mereu am preferat acest gen de cărți, căci se păstrează mult mai bine în timp.

Voi ce mai citiți frumos în ultima vreme?!
19. Emoțiile mele - dezvoltare personală - Apr 21, 2019 5:57:00 PM
Nu am mai abordat de foarte mult timp un subiect atât de important, dar din când în când cred că este benefic să ne oprim din tumultul de zi cu zi și să facem un mix exercițiu de introspecție...


Și cum urmează o scurtă vacanță,  moment perfect de petrecut în sânul familiei, dar și un prilej minunat de a depăna amintiri, jocul Emoțiile mele poate fi ușor de "jucat" acum.

Aveți nevoie de o coală de hârtie, ceva de scris și mult-multă sinceritate, onestitate și tot ce mai intră în categoria lui sunt extrem de sincer cu mine.

Scopul exercițiului este acela de a vă gândi la timpul în care erați mici și ce emoții erau sau nu permise în familia voastră. Vă las mai jos și un exemplu, căci mereu e mult mai practic să discutăm concret, pe baza unui model.Pătratul mare reprezintă emoția/e acceptate 100% în familie, pătrațele mai mici (curaj și frică) sunt cele parțial acceptate.

Asta înseamnă că părinții aprobau manifestarea fericirii sub orice formă a ei, dar în cazul curajului sau a fricii, deși vi se spune că e minunat sau trebuie să fii curajos, că e în regulă să îți fie frică ori că trebuie să te ferești de străini, aceste emoții erau acceptate pe jumătate.

Adică: e bine să fii curajos, dar nu tolerăm să te cațeri în cel mai înalt tobogan; trebuie să fii curajos, dar nu te lăsăm să pleci singur în tabără.

Sau frica e o emoție firească, tolerăm frica, dar te muștruluim când nu ești politicos cu vecinul nostru... Te ascunzi după fusta mamei și nu îl saluți, deși e vecinul nostru de atâta timp. Doar că în aceeași măsură mama și tata îți spuneau să te ferești de străini, să nu ai încredere în ei etc. Și vecinul pentru tine e un străin...

Pătratele separate ( inițiativa, furia, afecțiunea) reprezintă emoțiile ce nu erau tolerate în familie. Și nu doar că nu erau tolerate, dar erau și sancționate ori de câte ori apăreau, ori din start nu se discuta despre ele.

De exemplu, într-o familie în care tristețea nu era tolerată, este posibil ca atunci când copilul începea să plângă, să fie certat, trimis în cameră ori să se încerce să i se schimbe dispoziția pentru că nu dădea bine un copil trist în familia X...

Cu ce ne ajută acest exerciți!?

Dacă reușim să fim onești cu noi și să construim imaginea de ansamblu a emoțiilor acceptate/neacceptate în familie, putem să înțelegem de ce în prezent reacționăm într-un fel sau altul față de ele.

Astfel, dacă în copilărie nu erați consolat când sufereați, este foarte probabil ca acum, ca adulți, când vedeți pe cineva plângând, să vă deranjeze manifestarea lui, chiar să vă irite și să vă fie extrem de greu să tolerați astfel de persoane în preajmă.

Și ce avem cel mai mult de învățat de aici e faptul că nu există emoții bune sau rele. Avem nevoie de toate și trebuie să le acceptăm, să ne descurcăm cu ele și să îi învățăm și pe cei din jur să le gestioneze. Asta desigur, dacă vrem o generație responsabilă, matură și cât mai puțin frustrată.


Așadar, cum va arăta planșa ta de introspecție emoțională!?
20. Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Apr 15, 2019 7:17:00 PM

"Copilăria, cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. (H. Mălăiele)"
Întrerupem puțin șirul celor #2019booksforsoul extrem de serioase și vorbim de una ceva mai... copilăroasă: Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia, de Selma Lagerlof.

Dacă prima mea dragoste în materie de cărți pentru copilași a fost Heidi, fetița munților, pot lesne afirma că super crush-ul și iubirea aia adevărata a fost Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia.


Volumul de mai sus este o ediție ilustrată, destul de nouă pe piață, extrem (dar extrem) de diferită de cartea citită de mine acum (mult prea) mulți ani. Acela era un volum împrumutat de la biblioteca pentru copii, uzat, jerpelit, ciufulit, citit și răscitit... dar cu un farmec cu totul și cu totul aparte. Și dacă stau bine să mă gândesc, ce m-a atras atunci la el de l-am împrumutat au fost tot gâștele de pe copertă. Și m-a atras atât de mult încât am plecat cu el acasă, lucru în premieră, căci nu sunt genul care să frecventeze bibliotecile, dar să plece cu ceva acasă. Mie îmi place să am cartea mea, curus fiind singură la părinți. Drept urmare, acum chiar sunt mândră că dețin acest superb volum și că în cazul în care o să fiu vreodată mama o să îl pot da mai departe.

Și acum lăsând polologhiile de fată tristă și melancolică, să trecem la subiectul real al acestei postări: călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia!

Povestea spusă de Selma Lagerlof este aceea a unui băiețel tare-tare răutacios, ce ca drept pedeapsă este transformat într-un pitic și ajunge să călătorească pe spatele unui gâscan sălbatic prin toată Suedia, departe de casă și părinți.

În această călătorie trece prin tot soiul de peripeții și aventuri, iar situațiile felurite în fața cărora este pus și nevoit să se descurce, îi deschid ochii și îl fac să privească viața altfel. Căci uneori e nevoie doar de a schimba puțin perspectiva pentru a te reconstrui.

Călătoria cu Martin gâscanul și minunatul stol de gâște îl fac pe Nils, băiețelul rău și neastâmpărat să realizeze care sunt cele mai importante valori umane (și nu numai): iubirea, sprijinul reciproc, prietenia.

O poveste minunată, în care lumea lui Nils și cea a animalelor se îmbină și întrepătrund atât de frumos și atât de pur încât nu ai cum să închizi ultima pagină fără să te fi transformat și tu măcar puțin ori fără să fi vărsat o lacrimă.

Ediția cumpărată de mine se adresează unei grupe mai mici de vârstă, să spunem 8-12 ani, povestea fiind mult scurtată, accentul central picând pe ilustrațiile superbe. Recomand ambele ediții, povestea pentru grupa 14+ fiind mult mai elaborată și putând fi citită chiar și de adulți. Rămâne între noi, dar la vremea când am împrumutat cartea, atât mama, cât și bunica au devorat-o până să o înapoiem.

Și dacă îmi amintesc bine și acea ediția avea ceva ilustrații... desigur, nu se pot compara cu cele de acum, însă la urma urmei povestea e cea care cucerește. Povestea și gâscanul Martin pe care și după atâția ani îl ador!

Puteți vedea aici o bucățică din ilustrațiile din cartea mea; cu mențiunea că îmi pare tare rău că abia acum am realizat că nu am mai multe poze cu desenele.


Așadar, dacă aveți pici pe acasă, Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia e o carte excelentă de dăruit (mai ales că vine acum iepurașul și poate nu aveți idei). Eu și mare și cu păr alb tot o mai citesc- căci îmi amintește de cum eram acum muuuuulți, mulți ani.

Indiferent ce decideți, țineți cont că recomand cartea și îi dau și nota 20! Merită o șansă, nu credeți?!


Informații Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlof
Ed. Arthur GoldColecția Mari Clasici IlustrațiPreț aprox 35 leiNr. pag. 148Public țintă 8-12 ani (ediția aceasta)Nota mea 20+
21. România poate fi destinația ideală de vacanță. Oferă-i o șansă! - Apr 14, 2019 8:59:00 PM
Aprilie este o lună mult așteptată pentru reprezentanții multor agenții de turism, atât din România, cât și din străinătate, deoarece participă la cel mai mare eveniment din industria turismului: C.D.V.F.!

Anul acesta la C.D.VF. vor participa reprezentanți ai Greciei, României, Turciei, Egiptului, Tunisiei, Spaniei și Bulgariei. Și pentru a susține tradiția anilor anteriori, conferința se va desfășura pe teren neutru, în Munchen - Germania, coordonată de echipa Christian Tour.


La C.D.V.F. au fost invitați să participe toate statele membre ale U.E., precum și toți doritorii de vacanțe de vis, personalizate și adaptate nevoilor fiecărei familii, indiferent cât de mică, mare, pretențioasă ori hippy ar fi.

Cum urmăream de mult să participăm și noi la Conferința Destinațiilor de Vacanțe Fericite, ne-am luat inima în dinți și ne-am înscris la unul din cele 10 workshop-uri, mai exact la cel care își propunea să dezbată două super destinații turistice: România vs. Spania, mai exact Tenerife vs. Castelul Corvinilor, Hunedoara.Cei doi reprezentanți ai României și Spaniei având ca scop final convingerea celor prezenți la seminar să își aleagă destinați ideală pentru un super sejur 2019, organizând în același timp și o tombolă pe baza biletelor de participare la workshop. Tombolă în urma căreia familia câștigătoarea primește din partea coordonatorului C.D.V.F., o vacanță cu Christian Tour!

Am decis să ne înscriem la confruntarea Spania - România, căci cumva parea o bătălie câștigată încă din prima instanță de Spania - totuși, niciodată nu știi cum te poate surprinde viața, așa că am crezut de cuviință să acordăm o șansă propriei noastre țări.

Astfel, la workshop-ul Vacanță vară 2019 am ascultat argumentele fiecărui reprezentant, iar alegerea între Tenerife și Hunedoara vă spun sincer, este dificilă.

Totuși, la finalul dezbaterii am căzut de acord să vizităm Castelul Huniazilor din două motive simple:

- reprezentanta României avea un talent oratoric ieșit din comun, presărând dezbaterea cu multă emoție, culoare și savoare;

- cum urmează să ne părăsim în scurt timp țara, înainte de a o părăsi definitiv vrem să o mai vedem o dată în toată splendoara ei văratică.

Și pentru a fi complet onești, traseul București-Simeria-Hunedoara-Castelul Huniazilor l-am mai făcut o dată, la ceas de toamnă târzie și ne leagă de el amintiri dragi. Și cum altfel poate fi mai frumos să închei relația cu România dacă nu vizitând locurile în care ți-a fost cel mai dragă și ai fost cel mai fericit?!

Asta desigur, fiindu-ne amintit de povestea frumoasă a reprezentantului României la conferință. O poveste atât de frumos spusă încât face să pălească orice destinație exotică... O victoriei formidabilă în fața Spaniei, vă spun!Redau mai jos o parte a discursului încântătoarei domnișoare:

"Drumul de la București la Hunedoara, deși nu neaparat neted ca-n palmă, este de-a dreptul pitoresc, șerpuind printre dealuri și munți de un verde smarald, cu sate autentice și o liniște aproape atemporală... ce te împinge la meditație și visare."


"Liniștea locului, legănatul plăcut al drumului face ca emoția de a ajunge la destinație să crească cu fiecare kilometru străbătut. Senzația de întoarcere la adevăratele rădăcini, la autenticitatea vremurilor de demult apuse, precum și sentimentul de plutire pe drumurile întortocheate de pe Valea Oltului fac din tine un om nou. O scurtă oprire în drumul spre Castelul Huniazilor, la Arboretumul Simeria te va face să te scuturi de griji, stres și anxietate. Vei uita de acel tu, om citadin cocoșat de griji și vei ieși pe porțile arboretumului mai ușor, mai vesel, mai copil..."


"... căci magia acelor locuri este aproape tangibilă, te înconjoară asemenea unui înger bun, cu aripile lui de voie-bună și seninătate. Pătrunzi într-o lume misterioasă, arhaică, specifică României. Conexiunea cu natura este reală și în urma unei astfel de comuniuni este imposibil să nu te transformi și tu. Din acest punct drumul devine mult mai ușor, mai senin și plin de împăcare. Și cum altfel se poate încheia mai frumos o astfel de călătorie dacă nu la unul dintre cele mai frumoase și încărcate de istorie castele ale tării?!"


"... Castelul Huniazilor, sau al Corvinilor este un adevărat simbol al României, aparținând lui Iancu de Hunedoara și purtând sub zidurile sale povești și legende cu adevărat cutremurătoare. Este însă un loc al adevăratelor experiențe și transformări sufletești. Astfel, dacă în sejurl de vară îți dorești să obții mai mult decât relaxare, acesta e locul perfect! Energia ce vibrează la propriu din zidurile castelului, legenda lui Iancu de Hunedoara, dalele ce dacă știi să asculți îți vorbesc, turnurile ce aproape că ating cerul vor face din fiecare vizitator un om nou- nu neaparat un om mai bun, căci bunătatea este realtivă, dar un om nou! O dată ce ai făcut primul pas pe acest drum așteptați-vă ca la întoarcere să priviți totul cu alți ochi- mai înțelepți, mai ascuțiți, mai plini de viață... 

Căci misterele, poveștile și jurămintele făcute aici sunt făcute pentru totdeauna, înscripționate în atemporalitatea castelului și închise între zidurile fortăreței. O incantație străveche ce adaugă greutate fiecărui cuvânt, fiecărui gând nerostit, fiecărei dorințe..."


".... Castelul Huniazilor, impunător și magnific este locul ideal și pentru îndrăgostiți, pitici și bunici, având propriile legende, încântătoare pentru toți. De la fântâna promisiunilor, ce de fapt a reprezentat o adevărată tortură și închisoare pentru prizonieri turci ce au muncit la ea, până la corbul cu inel în cioc de pe blazonul familiei... Trădări, povești de iubire, promisiuni încălcate, suferință și extaz, pe toate la închide între ziduri mărețul castel din Hunedoara. Și departe de zidurile sale se desfășoară viața- autentică, reală, nestingherită și arhaică, asemenea poveștilor demult uitate de oameni, dar păstrate de ecourile castelului."


"...în esență predând fiecărui vizitator una dintre cele mai importante lecții: în fața greutăților, a timpului și a capriciilor vieții, suntem singuri și cel mai important este să rezistăm fără a renunța la cine suntem cu adevărat! A ne păstra esența, a nu renunța la valorile și convingerile noastre, chiar dacă asta presupune să rămânem ca străjerul de mai sus în fața furtunilor, zăpezilor și corbilor, aceasta înseamnă viața! Iar cel mai bun loc în care poți învăța acestea e România!

Și dacă pe acest drum al devenirii găsești persoana potrivită alături de care să mergi prin furtună ținându-vă de mână, ai câștigat adevărata fericire! Cu condiția ca niciodată să nu-i dai drumul... totul e ca o punte, asemeni celei a Castelului... se mai fisurează, se mai bălăngăne, devine alunecoasă, dar rămâne funcțională atâta timp cât toate piesele sunt la loc...""și toate astea le poți învăța doar printr-un simplu sejur de vară în România. Iubiți, călătoriți, trăiți! Alegeți România ca destinație de vacanță și veți avea mai mult decât amintiri frumoase. Veți avea parte de o poveste de viață!"


Ei bine, când auzi așa ceva, când ai deja experiența Hunedoarei toamna, cum să nu vrei să o vezi și vara?! Mai ales când știi că va fi pentru ultima oară când vei mai călca pe pământul magic al României. Pe noi ne-a convins, sper că și pe voi... Dați o șansă tării, iubiți România!


Articol scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvaraă.
22. TM sau cum să descoperi România altfel - Apr 11, 2019 7:13:00 PM
Travelminit te răsfață c-o vacanță minunatăSă descoperi România,S-o străbați în lung și-n lat,De la mare pân la munte, Să guști din bucate multe.
Cu tichete de vacanțăÎți rezolvi treaba pe dată,Și c-un click de la birouÎți rezervi online în dată
Camera La MaisonnetteSă respiri aer de munteSă te relaxezi la umbrăÎn miros de pin și brad!


Nu am mai călătorit niciodată folosind tichete de vacanță, dar toți cei care au făcut-o deja sunt tare încântați de această metodă de a își plăti concediul, așa că m-au făcut tare curioasă de cum se procedează.
Așa că animată de curiozitate am început să mă informez cu privire la Travelminit, o platformă online unde se găsesc o multitudine de cazări pe teritoriul României; ce oferă și sprijin de specialitate pe tot parcursul rezervării (și după), motiv pentru care a devenit repede preferata familiilor, grupurilor și organizatorilor de conferințe.
Nouă ne-a atras atenția dintre multitudinea de cazări pensiunea La Maisonnette din Brașov, un locușor tare cochet.

Și cum tichetele de vacanță sau deja celebrele vouchere de vacanță ne-au fost promise anul acesta de la muncă, ne-am gândit să celebrăm noul capitol ce e pe cale să se lanseze în viața noastră cu o vacanță la Brașov, un oraș ce ne e tare drag.
Desigur, trebuie să avem grijă să ne încadrăm în suma de 1450 lei/persoană; dar cum tichete primesc doar eu, pentru o excursie reușită o să mai adăugăm și ceva cash pe lângă valoarea tichetului.
Plata cu tichete de vacanță prin Travelminit ne salvează de la ananghie, căci așa economisim timp (care și așa în perioada asta e atât de prețios pentru noi)!
Și cum avem mare nevoie de un strop de concediu și ceva mai multă relaxare, La Maisonnette este alegerea ideală: aer proaspăt, munte, liniște și relaxare totală. Ca să nu mai vorbim de camerele drăguțe foc și de locația extra centrală a pensiunii, chiar în Piața Sfatului, aproape de Biserica Neagră.
Contrar felului nostru de a fi, de data aceasta nu vrem să ne aventurăm prea mult pe drumurile României, căci vrem să ne bucurăm de tot timpul rămas pentru a fi împreună! Ne dorim să savurăm Brașovul pe-ndelete, să ne plimbăm ca doi romantici nebunatici, poate să dăm o fugă în Poiană și la Viscri.
Să ne bucurăm de camerele cochete și autentice ale pensiunii, să lenevim dimineața în pleduri pufoase, să ne bucurăm de forfota orașului și de priveliștea frumoasă.
Pentru că de data asta nu ne mai dorim să fim turiștii aventuroși ce nu stau loclui o clipă, ci îndrăgostiții romantici ce au chef să se bucure doar de moment și de multă leneveală. De micile momente drăgălașe, de plimbările lejere, aerul proaspăt și cerul cristalin, de aici și acum, fără să aibă parte de emoții, palpitații ori nervi inutili.

Pentru că, din când în când, astfel de momente sunt liniștea dinaintea furtunii! Și cine știe următoarele tichete în ce moduri misterioase, aventuroase și incredibile le vom folosi?!


Articol scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.


23. Control freak, laissez-faire sau aventurier... Tu ce profil de turist ai?! - Apr 9, 2019 7:12:00 PM
Ne mai despart doar câțiva pași micuți de mult așteptatele vacanțe de primăvară și de vară... iar eu numai când mă gândesc la ele parcă deja mă simt mai bine.

Soare, mare, nisip fin, liniște și relaxare, dormit cât, cum și pe unde vreau... of, vacanță de vară, cât mai e până să vii?!
E drept, până la Paște și până în august ne mai îmbătăm noi cu nițică apă rece, mai facem o drumeție, mai plecăm 1-2 zile prin locuri străine, dar emoția aceea autentică a adevăratei vacanțe, a soarelui arzător de Constanța, a brizei sălcii e de neînlocuit!
Și dacă în cazul aventurilor scurte, a drumețiilor și excursiilor pe fugă îmi place să mă las dusă de val, să accept orice provocare și să accept cu drag orice provocare, când vine vorba de adevăratul sejur, devin cel mai control freak om de pe planetă.
Liste interminabile, documentat din zori și până în seară, comparat unități de cazare și câte și mai câte i se năzare minții mele strălucite! Primordial e să găsesc un hotel drăguț, la mare, musai-musai într-o stațiune liniștită, cu parcare privată, loc de relaxare pentru noi și pitici, papa bun și desigur, camere strălucitor de curate. Căci da, microbii, murdăria și altele din această gamă mă înspăimântă.
 Tot căutând, cercetând, studiind și comparând, pentru că știți vorba, iarna îți faci car și vara sanie, cred că am găsit hotelul potrivit pentru sejurul nostru de la mare!Iar Hotelul Miorița Neptun pare să îmi îndeplinească toate așteptările și pretențiile legate de curățenie ( de care vă spun, sunt obsedată și indeiferent de cât de bine arată un loc eu tot umblu cu dezinfectant în geamantan).
Am ceva emoții însă în ceea ce privește destinația. De un sejur la Neptun nu am mai avut parte de când eram tare micuță. Țin minte și acum acel sejur la mare, căci am nimerit o vreme atât de proastă încât le-am zis alor mei că Doamne Doamne refuză să ne bronzeze. Minte de copil, dar pentru acest repetir (ceva mai obsesiv compulsiv) sper ca Doamne Doamne să ne vrea totuși bronzați și relaxați.
Când le-am spus dragilor mei că ne cazăm la Neptun au cam strâmbat din nas, având impresia că totu-i acolo ponosit și ramolit... s-au înseninat însă instant cănd au realizat că așa un obsedat ca mine nu ar merge-n veci într-un hotel retro la propriu și pe dată m-au rugat să prezint locul ales.
Și ca să îi dau pe spate, am ales să-i impactez cu un control freak poem!

De vrei să te relaxezi și la mare tu visezi,Într-un loc rafinat, chiar proaspăt renovat,Fără groaznici-acarieniOri saltele ponosite și podele coșcovite
La Neptun eu zic să mergi,Să dai booked la un hotel, Dar nu orice hotelCi la Miorița da, dichisit și aranjat
Proaspăt renovat,Cu saltele nou-nouțeCondiții de 3 steluțeȘi piscină grandioasă
Pentru tot familionul, de la pici la bunicuț,Cu terasă și parcareCocktail yummy si croissanteUmreluțe ș-implicare.
Totu-i nou nouț acolo,Ca tu doar să te distreziFără griji să ai sejurulȘi bronzul fără cusur
De stresat să te stresezeDoar costumul ce-l alegi Ca să fii zeița plajeiȘi de vrei să-ții menții zen-ul
În Hotelul Miorița dă o fugă,În camera retro-chic stai și te relaxează,Căci au camere pe orice stilControl frak, laissez-faire și chiar și aventurier
Pe toți îi va mulțumi și la standarde okPersonal te vor primiCa să uiți de poluare, griji, nevoi și insomniiSă pleci de la ei doar ca să-ți dorești cât mai repede să... revii!
Mă credeți sau nu, pe toți i-am năucit și repede au search-uit cum arată Miorița și tare s-au bucurat că nu-i vorba de o oiță mică, ci de-o scoică-mpletită cu raze de bucurie, lumini calde de la soare și de-a muzicii valuri.
Și parol, asta vă spune un control freak al sejurului la mare! Care vrea saltele noi, fără pete, praf ori arcuri prea bulite... cu cearceafuri și pernuțe apretate, parfumate, cu băi bine aranjate, renovat din temelie pentr-un aer fresh, modern, în culori pastel și c-oază de verdeață.
Într-o zonă liniștită, pentru-n somn de bebeluș, că aștia așa ca mine, sunt tare stresați de viață și cu greu se relaxează.
Personal zâmbitor și degrabă primitor, cu picnic oricând ai chef și fain organizat de Rusalii, cu party pentru pitici în vară de ziua lor, cu T.V. și A.C.!
Nu mă credeți pe cuvânt, dar dacă și voi ca mine sunteți control freak pe bune, luați un ochi de aruncați să vedeți cum Miorița au transformat.


Pentru mine e un plus să știu că dorm pe saltele noi, ce nu au nici chiar un an! Că totul a fost frumos renovat și cu drag decorat. Că am lift și minibar, foișoare pentru toți, bar de zi, televizor!


Și pentru că, să vă spun drept prima impresie contează (cel puțin în cazul meu, când caut cu disperae locul ideal de avut sejurul drag la mare), să văd flori și trandafiri la intrarea în cazare e un plus uriaș, căci unde-s flori e și iubire, implicare, dăruire!
Când e vorba de vacanța sunt tare pretențioasă, vreau de toate pentru toți, dar mai ales implicare și super curățenie!
Așa că nu știu voi, dar eu ca blogger călător, control freak și "microfob" tare vreau să mă odihnesc într-o cameră boemă, cu flori și lebăduțe, pentru zile fermecate, cu miros de trandafir și sare de mare, căci viața-i bună (la soare)!


Hai să ne bucurăm de mare, curățenie și hotel dichisit, renovat, aerisit!!


Eu obsedată cum mă știu, Miorița-mi e pe plac, că-i totu aranjat, nou și cu gust decorat, pentru turiști fițoși și tare pretențioși.Aceast articol a fost scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.
24. Recenzie Vis febril de Samanta Schweblin - Apr 8, 2019 6:40:00 PM
"Pentru prima oară după mult timp, și-a coborât privirea și și-a privit mâinile. Dacă ați trăit experiența aceasta, pesemne că știți la ce mă refer. J. Ball"


Vis febril de Samanta Schweblin completează seria romanelor din #2019booksforsoul și trebuie să vă mărturisesc că la această carte micuță, aproape cât o broșurică, m-au atras două lucruri:
1. coperta, aproape atemporală și cumva misetrioasă2. descriere de pe copertă și începutul propriu-zis al poveștii - vă las mai jos câteva fragmente

"O tânără pe nume Amanda se află pe patul de moarte într-un dispensar de țară. Un băiat, David, este lângă ea. Ea nu e mama lui. El nu e copilul ei. Împreună, recompun o poveste tulburătoare despre suflete sfărâmate și despre puterea și disperarea unei familii. Vis febril este un coșmar care se întrepătrunde cu ralitatea, o poveste de dragoste, dar și o adevărată pildă de viață. Una dintre cele mai proaspete voci ale literaturii de expresie spaniolă, Samanta Schweblin scrie o poveste extraordinară și hipnotică, menită să ne țină captivi și să ne poarte în tenebrele unui univers imaginar șocant. Frații Grimm și Franz Kafka fac o vizită în Argentina în povestea plină de umor negru a Samantei Schweblin, a unor oameni care par că au căzut într-o realitate alternativă."
Cu realitatea alternativă sunt de acord, povestea de dragoste eu una nu am reușit să o descifrez cât am parcurs romanul, așa că dacă mai sunt și alții pe aici care au citit Vis febril, tare mi-ar plăcea să știu dacă voi ați reușit să o găsiți. Cât despre umorul negru, tenebre și atmosfera kafkiană să îi zic așa, romanul le bifează cu brio pe toate. Și în aceeași notă, cred că titlul original, Distancia de rescate (distanța de siguranță) i se potrivește mult mai bine decât varianta Vis febril. 
Cumva, această distancia de rescate se regăsește în punctele cheie ale poveștii Amandei, fiind un lait motiv, optarea pentru păstrarea titlului original părându-mi mult mai potrivită. Desigur, merge și Vis febril, dacă mizăm pe ideea că Amanda delirează pe patul de spital...
"Sunt ca viermii.Ce fel de viermi?Ca viermii, peste tot.Baiatul e cel care vorbește, îmi spune cuvintele la ureche. Eu sunt cea care întreabă. Viermi în corp?Da, în corp.Viermi de pământ?Nu, alt tip de viermi.E întuneric și nu pot să văd. Cearșafurile sunt aspre, se încrețesc sub corpul meu. Nu pot să mă mișc, spun.Din pricina viermilor. Trebuie să ai răbdare și să aștepți. Și, în vreme ce aștepți, trebuie să găsești punctul exact în care se nasc viermii.De ce?Pentru că e important, foarte important pentru toți."

Când deschizi o carte și primele rânduri pe care le citești sunt cele de mai sus, cum să mai poți pleca din librărie fără să o cumperi?? Cum?! Eu nu am putut și așa am plecat acasă cu Vis febril.
Deși romanul e micuț și subțirel, aproximativ 120 de pagini, vă avertizez că nu e o lectură ușoară și nici o carte simplu de citit. Pentru un plus de efect vă recomand să o citiți în natură (eu m-am desfătat cu ea în Grădina Botanică) și dacă reușiți să o dați gata fără să vă schimbați perspectiva asupra naturii ori fără să vă întrebați dacă pe încălțări chiar aveți rouă, ei bine, atunci sunteți super-eroii mei!
Firul poveștii este destul de greu de urmărit, fiind construit asemeni unui vis febril, sau mai bine spus, a unui delir. Amanda, mama Ninei, este pe moarte și alături de ea stă David, un băiețel tare ciudat. Pe lângă aceste personaje mai apar soțul Amandei, părinții lui David (Carla și Omar) și o femeie misterioasă dintr-o căsuță verde...
Și un sătuc unde se petrec lucruri stranii și de neînțeles. Salvarea unor vieți presupune sacrificii supreme, călătoria unor suflete, schimbări permanente și mistere imposibil de dezlegat.
Familii distruse, suferință și un final de-a dreptul neprevăzut, final ce te face să închis cartea, să vrei să o arunci de copaci, dar apoi, după ce te calmezi, să o iei de la capăt.
Căci Vis febril nu e acel gen de roman pe care să îl înțelegi din prima. El are nevoie și de o a doua citire, de o înțelegere mai profundă a micilor detalii trecute cu vederea prima oară.
Vis febril mi-a plăcut tare mult, nu am regretat că am investit în acest titlu, iar lectura, deși grea, a fost plăcută. Tocmai că, după mult timp, am reușit să găsesc o carte care să mă provoace!

Informații Vis febril de Samanta Schweblin
Ed. LiteraColecția Cartea pentru toțiPreț aprox 15 leiNr. pag. 124Public țintă 18+Nota mea 10
Samanta Schweblin este o scriitoare argentiniană de limba spaniolă, iar prima sa cartea a fost publicată în 2002. Din acel moment a continuat să publice diverse povestiri și să scrie pentru diverse reviste (El nucleo del disturbio, Pajaros en la boca etc.), toate fiind nominalizate ori câștigând diverse premii. Vis febril, primul său roman a fost nominalizat la premiile Man Booker, iar cel de al doilea, Kentukis a apărut în 2018. De asemenea, în 2010 a fost aleasă de revista Granta printre cei mai buni 22 de scriitori de limba spaniolă sub 35 de ani. Cărțile sale au fost traduse în peste 20 de limbi; Samanta Schweblin locuiește la Berlin.25. Farmecul unei provocări - Apr 7, 2019 7:10:00 PM
În ultimul timp se vorbește din ce în ce mai mult despre egalitatea între sexe, conceptul de performanță dar și provocările zilnice.

Cu toate aceste noțiuni și stări complexe, cum să nu te agiți, să nu te stresezi ori să îți pui la îndoială propriile abilități!?

Cu certitudine, există farmec în orice provocare, dar cum găsim acea fâșiuță subțire dintre prea mult și prea puțin? Cum ne măsurăm performanțele și cum ținem scorul feminin vs. masculin?!

Performanța toți o vor, E dorită, e iubită, căutată și cinstităÎți aduce gloria și renumeleProvocarea-i s-o câștigi dar și s-o menții
E o luptă între sexe, Dorință de afirmare,Dar în timp ce o obții,Nu uita și să trăiești
Viața să o prețuiești, Să iubești, să fii iubit,Să fii darnic, să fii bun,Ca demn apoi să pivești drumul ce ai străbătut
Și cu Farmec să-i aduniPe toți dragi în jurul tăuSă zâmbiți și să trăiți pe deplin liniștiți,Provocarea să îți fie echilibrul performanță-fericire!Așadar, după cum încearcă și poezioara de mai sus să evidențieze, în viață e mai important drumul și acțiunile tale pe acest drumeag. Să te poți bucura, să transformi orice provocare într-un joc amuzant, să îi ai pe cei dragi alături, să te bucuri cu și împreună cu ei de orice performanță- realizând că cea mai mare performanță este capacitatea de a te bucura de viață!
Iar pentru mine nu există feminin vs. masculin, nu îmi place ideea de concurență între sexe, nu este pe placul meu și nici nu intră în setul meu de valori. Viața, de asemenea, departe de a o considera o provocare, o consider o șansă infinită de oportunități, fericire și gratitudine- că am opucat o nouă zi. De ce să o transformăm într-o provocare, într-o competiție ori într-o permanentă stare de alertă?!
Motiv pentru care consider că din același unghi trebuie privită și noua gamă de cosmetice pentru bărbați - Gerovital Man! O minunată oportunitate de testare, experimentare și fericirea de a descoperi cosmeticele potrivite.

Și ce poate fi mai potrivit unor adevărați patrioți dacă nu o gamă de produs 100% românesc, pentru performanță pe toată linia: sport, muncă, familie etc.
Și indiferent că vorbim de produse cosmetice, viața de cuplu, locul de muncă ori sala de sport, pentru mine nu există conceptul de performanță feminină vs. masculină. În mintea mea, cea mai bună soluție este colaborarea. Atât femeile, cât și bărbații au punctele lor forte, dar și slabe, iar cheia succesului constă în completare!
Acolo unde ei îi lipsește ceva, intervine el și invers. Nu trebuie să lucrăm unii împotriva altora, a fi vs., ci trebuie să colaborăm. Nu avem nimic de demonstrat nimănui, nu suntem la concurență cu nimeni. Tot ce e nevoie să arătăm e înțelegere, dragoste- să putem dărui fiecare ce avem mai bun și astfel să construim o societate cu adevărat performantă.
O societate care nu trebuie să fie mereu contra, care nu trebuie să se războiască, ci o societate autentică, veridică, frumoasă!
E greu, e un drum anevoios, căci am fost învățați că avem nevoie să demonstrăm că suntem buni ca ceilalți să fie mândri de noi, că trebuie să concurăm, că între femei și bărbați e o luptă de secole. Dar avem puterea de a schimba asta și a ne transforma drumul în unul frumos, presărat cu încredere, iubire și muncă în echipă.
Și poate că primul pas, micuț și timid spre schimbare constă chiar în share-uirea cosmeticelor, pas cu farmec ticluit de cei de la Gerovital - Doctor în frumusețe. 
Tocmai această gamă de cosmetice evidențiază importanța colaborării, a muncii în echipă și a performanței obținute în colaborare.
Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Man, gelul de duș ori șamponul clean&cool, reprezintă modul perfect de a colabora sub duș, cu zâmbetul pe buze.

Și da, trăim într-o societate competitivă, aflată pe repede-nainte, o societate ce ține să ne amintească la orice pas că femeile trebuie să lupte cu bărbații. Însă ce ar fi să lăsăm armele la o parte și să ne acordăm mai mult timp de răsfăț, să ne bucurăm de produsele de îngrijire destinate fiecăruia, să colaborăm și să iubim mai mult?!
Căci, la final, când o să tragem linia supremă, ce va cântări mai mult? Cât de bun ai fost sau cât de prezent ai fost?!
Nu există cel mai bun părinte, cel mai bun angajat sau cel mai bun sportiv! Există implicat, determinat, pasionat- căci bunătatea, asemenea frumuseții sunt relative. Fii mulțumit cu tine, nu concura cu societatea, dă ce ai mai bun nu în încercarea de a câștiga titlul de cel mai bun, ci din dragoste pentru cei din jur, pentru tine și pentru ceea ce faci.
Iar atunci, nu va mai trebui să concurezi cu nimeni nici măcar o secundă! Articol scris pentru Super Blog 2019, ediția de primăvară.