Despre mine

Gican Claudia

Blogs Home » Personal » Personale » Meet The Sun

Meet The Sun

Drumeţii pe munte, jurnale de călătorie, fotografie şi versuri, dragoste de frumos şi de cuvinte. Un blog despre frumuseţea lumii.

Articole Blog

01. În contratimp cu secundele la Festivalul Sport Montan Săcele - Oct 30, 2019 3:14:10 PM

După trei concursuri în două weekend-uri consecutive am ajuns, mai repede de cât îmi imaginam, la saturație. Poate și pentru că am tras mai mult decât eram antrenată, poate pentru că oricum e final de sezon și alte concursuri care să mă atragă nu mai sunt, poate pentru că atunci când dai cam tot ce poți ajungi mai repede la... concluzii. Ar putea fi doar o impresie la cald și după ce vor trece urmele efortului intens, anumite beculețe să înceapă iar să pâlpăie.

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul În contratimp cu secundele la Festivalul Sport Montan Săcele.


02. Șugaș Race 2019. O alergare pitorească pe dealurile înalte ale Baraoltului - Oct 18, 2019 7:15:24 AM


Îmi place să alerg pe poteci și îmi place să descopăr locuri noi, cu atât mai mult aproape de casă. Iubesc munții, dar dealurile au un loc special în inima mea, am copilărit pe dealuri și oricât voi tot îmbătrâni, voi rămâne un copil al dealurilor, copilul care urcă să vadă ce mai e nou în zare deși abia a coborât. Și-mi mai plac, ca tuturor de-altfel, momentele neplănuite, dar care se transformă în amintiri dragi cât ai clipi. Iar în acest iureș de clipiri dese care este viața, să ținem aproape oamenii ce ne ajută să fim noi înșine.

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Șugaș Race 2019. O alergare pitorească pe dealurile înalte ale Baraoltului.


03. Arc peste timp și blog - Oct 7, 2019 9:43:59 AM

În toamna aceasta se vor împlini unsprezece ani de când am acest blog, de când am simțit nevoia să am un loc al meu unde să scriu, un loc-cafenea, unde nu ești chiar singur ca între patru pereți cu o foaie albă în față. Mai întâi blogul a fost anonim și discret, apoi m-am scos la înaintare și mi-am asumat anumite păreri și povești, iar de o vreme rețeaua socială pe care nu mă omor cu promovatul, lasă blogul într-un colț discret ce începe să-mi placă tot mai mult: oare pot din nou să scriu ce-mi trece prin suflet?!?

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Arc peste timp și blog.


04. Lunea toxică, vinerea resemnată - Oct 4, 2019 8:26:31 AM


Când nu faci parte dintre acei oameni pentru care weekend-ul înseamnă mall sau o plimbare în parc doar dacă e vremea excelentă sau cumpărături, curățenie sau cine știe ce eveniment cu caracter monden, sâmbetele nu-ți prea mai aduc zâmbetele dacă stai acasă.

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Lunea toxică, vinerea resemnată.


05. Șaua Joaca a dorului meu. Mărturisiri - Sep 24, 2019 7:40:48 PM

M-am dus să văd, în sfârșit, munții, am privit minute bune spre creasta pe care nu voi ajunge curând, mi-am desfătat privirea cu galbenul culmilor peste care seceta sau toamna au scris deja un nou capitol, dar m-am recules cu adevărat în fața unei grote miniaturale. M-aș fi făcut furnică și m-aș fi ascuns o vreme acolo...
Poate că despre asta e vorba când mergi pe munte, să-l impresionezi pe singurul om care așteaptă cu adevărat să fie impresionat: tu.
Cât despre această impresionare, fiecare înțelege ce vrea, cât vrea, dar în materie de munte nu cantitatea sau vârfurile sau admirația/invidia celorlalți te fac montaniard, munțoman sau oricare alt titlu la care oricum nu ader și de care încerc să mă delimitez cât pot.

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Șaua Joaca a dorului meu. Mărturisiri.


06. Banal - Sep 12, 2019 9:56:23 AM


Cum se rupe șiragul
așa simt că mă împrăștii de la gâtul zilei;
mărgelele din mine se rostogolesc sub frunze,
descriu cărări în nisip,
țopăie unu-doi-trei,
o iau la vale accelerând în obstacole,
în timp ce altele rămân pe ața coaptă
cu spații între ele de parcă ar forma cuvinte
pe care nu am curajul să le citesc:
dacă aflu ceva atât de banal despre mine
încât trag de un capăt și mă destram pentru totdeauna?

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Banal.


07. Cindrel #ÎnAlergare 2019 – un vis împlinit, o alergare de vis - Aug 11, 2019 7:27:45 AM

Unele visuri se împlinesc devenind vise pentru ochii deschiși

Cu ceva timp în urmă m-am întrebat ce-mi doresc mai mult și mai mult legat de alergare în acest an. Am ales să ignor orice formă de marketing a concursurilor populare unde pare că toată lumea merge și aș spune și eu da oricând, orice influență a cunoscuților căci există poze cât o mie de cuvinte și rândurile după competiții pot naște pasiuni bruște, să nu iau în calcul ce ar presupune participarea ca efort logistic și am reușit să cobor câteva trepte spre adâncul sinelui. Răspunsul a venit firesc: vreau să alerg la maratonul Cindrel, vreau să văd acest munte, să-l întâlnesc pentru prima oară în sărbătoarea mișcării numită alergare. Dar se poate „vedea”, simți un munte în timp ce alergi, e timp pentru asta? Dacă te antrenezi pentru văzut, da.

Acesta este un fragment, citeşte întreg articolul Cindrel #ÎnAlergare 2019 – un vis împlinit, o alergare de vis.